Monday, 31 October 2011

Buaian Kembar - 29 Oktober 2011


Assalamualaikum w.b.t.,

Gambar ni saya ambil melalui iphone saja so x berapa clear sgt gambar ni. Buaian kembar ni saya buatkan untuk anak Pn. Noraida di Gombak. Rezeki anak no 2 ni dapat kembar pula. Tahniah dari kami....
Tema warna yang dipilih adalah ungu dan putih so mcm ni lah hasilnya.

Bagi sesiapa yang ingin menempah buaian berendoi, boleh isi terus borang tempahan yang disediakan atau hubungi saya seperti no. dibawah.


Warmest regards; 
Seri Pesona Team 
Nurulhuda 017-555 4676 
Azri 017-555 4678 


Visit us at Facebook Buaian Berendoi 
Clik Like at Fan Page Baby Cradle for Majlis Cukur Jambul http://malaysiachocs.blogspot.com

Tuesday, 25 October 2011

Buaian Theme CARS - 22 Oktober 2011




Untuk bulan Oktober ini, kami perkenalkan produk terbaru iaitu design menggunakan tema2 cartoon yang ada ditayang di filem mahupun di tv. Anda boleh request apa sahaja theme yang anda nak tetapi tertakluk kepada stok dipasaran. Untuk tempahan, boleh terus isi borang tempahan yang disediakan ataupun hubungi di no serta alamat dibawah.

Warmest regards; 
Seri Pesona Team 
Nurulhuda 017-555 4676 
Azri 017-555 4678 


Visit us at Facebook Buaian Berendoi 
Clik Like at Fan Page Baby Cradle for Majlis Cukur Jambul 
http://malaysiachocs.blogspot.com

Sunday, 23 October 2011

Buaian Berendoi : Baby Luqman Nurhakim - 22 Oktober 2011





Inilah produk terbaru dari kami iaitu Cartoon Theme. Yang sebenarnya Pn. Zila tak request pun nak guna theme CARS. "Yang penting warna tema saya merah putih, kak". Tu je yang Zila bgtau pada saya. Selang beberapa hari Zila call blk cakap x mau gantung2 love sbb nampak macam anak perempuan. anak beliau lelaki. Ok nanti saya carikan yang sesuai dengan lelaki. So jalan2 sekitar kl terjumpa patung2 CARS ni. Color pun merah. dah sesuai sangatlah tu kita gunakan untuk buaian merah ni. Agaknya masa kami hantar barang ke rumah Zila, sure terkejut dia tgk buaian ni x macam dia tengok dalam blog saya sebelum ni. Apa2 pun majlis berjalan lancar. Cuaca sangat2 cantik pada hari tu n for sure mak baby lagi cantik dari malam yang saya jumpa masa hantar buaian tu. Tahniah Zila n seluruh ahli keluarga....


Warmest regards; 
Seri Pesona Team 
Nurulhuda 017-555 4676 
Azri 017-555 4678 


Visit us at Facebook Buaian Berendoi 
Clik Like at Fan Page Baby Cradle for Majlis Cukur Jambul
http://malaysiachocs.blogspot.com

Friday, 14 October 2011

Buaian Berendoi : Baby Muhammad Naqib Tey - 18 September 2011

Nama Bayi : Muhammad Naqib Tey
Tarikh Majlis : 18 September 2011
Lokasi : Pandamaran, Klang
Pakej : Buaian Berendoi





Warmest regards; 
Seri Pesona Team 
Nurulhuda 017-555 4676 
Azri 017-555 4678 


Visit us at Facebook Buaian Berendoi 
Clik Like at Fan Page Baby Cradle for Majlis Cukur Jambul http://malaysiachocs.blogspot.com

Tuesday, 11 October 2011

Monday, 10 October 2011

New Product : Tempahan untuk Pn Zara - 8 Oktober 2011



Ini pula tempahan dari Pn Zara (mak usu saya). Beliau inginkan saya buat warna mengikut tema warna Maktab Melayu Kuala Kangsar (MCKK) iaitu Merah, Putih, Kuning dan Hitam. Tapi dah cuba nak buat warna merah yang betul, malangnya bila letak banyak sangat pewarna merah, coklat jadi keras seperti doh. Bila letak sedikit pewarna merah, gini lah jadinya seakan-akan warna pink. Sorr mak usu, x dapat nk merah lagi....




Warmest regards; 
Seri Pesona Team 
Nurulhuda 017-555 4676 
Azri 017-555 4678 


Visit us at Facebook Buaian Berendoi 
Clik Like at Fan Page Baby Cradle for Majlis Cukur Jambul http://malaysiachocs.blogspot.com

New Product : Coklat Tetamu untuk Pn Faizah - 9 Oktober 2011







Ini coklat tetamu 2 biji yang telah ditempah oleh puan Faizah dari Port Klang. Nak design pelbagai. Inti pula ada 4 rasa - badam, krispies rice (yang ni paling sedap), peanut butter dan jem strawberry.  Alhamdulillah, feed back dari tetamu yang datang semua berpuas hati dengan 'gift' yang mereka dapat. Tuan rumah pun berpuas hati.


Jika ada yang ingin menempah, boleh hubungi no dibawah.


Warmest regards; 
Seri Pesona Team 
Nurulhuda 017-555 4676 
Azri 017-555 4678 


Visit us at Facebook Buaian Berendoi 
Clik Like at Fan Page Baby Cradle for Majlis Cukur Jambul http://malaysiachocs.blogspot.com

Buaian Berendoi : Baby Zafrul Aqeel - 8 Oktober 2011

Nama Bayi : Zafrul Aqeel
Tarikh Majlis : 8 Oktober 2011
Lokasi : Gombak
Pakej : Buaian Berendoi dan Coklat Tetamu 2biji




   







 



Assalamualaikum,

Teruja dapat gambar-gambar sekitar majlis Berendoi dan Cukur Jambul sepupu kecik saya ni Baby Aqeel. Majlis dibuat pada hari Sabtu 8 Oktober 2011 di Gombak Setia (rumah mak long saya gak). Terima kasih mak usu n pak usu sebab guna buaian kami dan tempah coklat tetamu daripada kami. Terima kasih juga pada Ayoob (Fadz Photography) atas semua gambar-gambar ni. Kalau ada sesiapa perlukan khidmat jurugambar, boleh maklumkan kepada saya juga. 

Warmest regards; 
Seri Pesona Team 
Nurulhuda 017-555 4676 
Azri 017-555 4678 


Visit us at Facebook Buaian Berendoi 
Clik Like at Fan Page Baby Cradle for Majlis Cukur Jambul http://malaysiachocs.blogspot.com

Jom Jadi Followers Seri Pesona